Some of the data collected by this provider is for the purposes of personalization and measuring advertising effectiveness.
Some of the data collected by this provider is for the purposes of personalization and measuring advertising effectiveness.
Some of the data collected by this provider is for the purposes of personalization and measuring advertising effectiveness.
Kaffe väcker känslor och frågor, därför har vi samlat svaren på de vanligaste här.
Klicka på nedan kategorier för att hoppa till vald kategori.
Hur mycket koffein en kopp kaffe innehåller beror bland annat på doseringen och koppens volym. Man brukar uppge att en liten kopp kaffe på 135 ml innehåller ca. 80 mg koffein. Det kan dock vara svårt att ge ett exakt svar då koffeinhalten även varierar rent naturligt beroende på kaffebönan. Grovt räknat brukar man ange att arabicakaffe innehåller ca. 1% koffein medan robustakaffe innehåller ca. 2%.
Kaffe är en känslig produkt och förvaras därav bäst om det får vara kvar i sin ursprungsförpackning. Kaffets aromer är lättflyktiga och de eteriska oljorna härsknar snabbt vid kontakt med syret i luften. I en väl försluten förpackning som förvaras mörkt och svalt, gärna i kylen, håller sig kaffet väl i ca. 10 dagar.
Mindre kräsna personer kan säkert acceptera kaffet även efter en månads förvaring. Utsätts kaffet däremot för luft, ljus och värme förstörs aromerna på några timmar.
Hur många koppar kaffe ett paket räcker till beror delvis på hur starkt du gillar ditt kaffe och hur stor kopp du dricker.
I regel kan man säga att 1 kaffemått/matsked per 1,5 dl vatten (6-8 g per 1,5 dl) bör ge en standardstyrka på kaffe. Så med ett 450 g paket kan du förvänta dig att få mellan 55 till 75 koppar kaffe (beroende på hur mycket du använder per kopp).
Den avgörande skillnaden mellan bryggkaffe och presskaffe är malningsgraden. Bryggkaffe, eller filtermalet kaffe, är finare malet, medan presskaffe har en grövre malningsgrad.
Våra bryggmalda kaffen är anpassade för beredning i kaffebryggare eller bryggning i aeropress och med bryggtratt och pappersfilter. Presskaffets grövre malningsgrad är däremot speciellt lämplig för perkulator, pressobryggare, aeropress eller pour over/droppkaffe bryggning med till exempel chemex.
Presskaffe i presskannan är särskilt fördelaktig då en mindre mängd kaffe önskas, men det kan även användas i traditionell kaffebryggare.
Du hittar vårt sortiment av bryggkaffe här
Du hittar vårt presskaffe här
Den stora skillnaden mellan bryggkaffe och kokkaffe ligger främst i malningsgraden. Bryggkaffe, eller filtermalet kaffe, är finare malet medan kokkaffe har en grövre malningsgrad.
De olika malningsgraderna är även anpassade för olika beredningar. Bryggmalningen är anpassad för beredning i kaffebryggare eller bryggning i aeropress och med bryggtratt och pappersfilter, medan den grova kokmalningen är anpassad för beredning i kaffepanna.
Som regel är kokkaffe även något ljusare rostat än bryggkaffe. Eller så kan man vända på det och säga att mörkare rostningar i regel inte säljs med kokmalning.
Du hittar vårt sortiment av bryggkaffe här
Du hittar vårt kokkaffe här
Presskaffe har en malningsgrad som är speciellt lämplig för användning och beredning i perkulator samt pressobryggare då en mindre mängd kaffe önskas. Malningen är grövre än bryggkaffe men betydligt finare än kokkaffe. Det är ett kaffe med fyllig arom som även passar för användning i traditionell kaffebryggare.
Du hittar vårt presskaffe här
Snabbkaffe är ett torkat extrakt som löses i vatten och tillverkas i en industriell process där bönorna blandas, rostas, mals och tillagas till en färdig kaffedryck som motsvarar vanlig bryggning. Därefter avlägsnar man vatteninnehållet genom torkning. Vanligast är frystorkning och spraytorkning (varmluft).
Löfbergs snabbkaffe är frystorkat. Det betyder att vätskan indunstas till ett koncentrat som vid –40 C fryser till ett tunt lager som bryts sönder i små bitar och därefter torkas under vakuum. Detta bidrar till att bevara kaffearomen, men är mer komplicerat och kostsamt än andra metoder.
Du hittar vårt sortiment av snabbkaffe här
Skillnaden på espresso och lungo avgörs av mängden vatten som används när kaffet tillreds. En lungo är egentligen en espresso fast med större mängd vatten.
Både espresso och lungo görs i en espressomaskin där hett vatten under högt tryck pressas genom kaffepulvret under kort tid. En espresso är ca. 25-35 ml i stolek, medan en lungo är ca. 60-90 ml.
Då man doserar ungefär lika mycket kaffe till en enkel espresso som till en kopp bryggkaffe innehåller de i regel även lika mycket koffein. Koffein är lättlösligt vilket gör att man i båda fallen får i sig ungefär lika mycket koffein, men att koncentrationen är högre i espresson.
Det finns även andra faktorer som kan påverka koffeinhalten i kaffet. Bland annat doseringen och vilken typ av kaffe man använder. Koffeinhalten varierar naturligt beroende på kaffebönan, men grovt räknat brukar man ange att arabicakaffe innehåller ca. 1% koffein och robusta innehåller ca. 2%.
Räkneexempel för 100% Arabica.
Dosering 8 g kaffe (koffeinhalt 1 %) ger 80 mg koffein per kopp.
Bryggkaffe
1,35 dl (135 g)
Koffeinhalt: 80/135= 0,6 mg/g
Espresso
3,5 cl (35 g)
Koffeinhalt: 80/35=2,3 mg/g
Nej. En oöppnad iskaffe måste inte förvars i kylskåp, men vi rekommenderar (för bästa smakupplevelse) att du dricker iskaffet kylt. Produkterna har en hållbarhet på 8 månader oöppnade och det gäller både i rumstemperatur och i kylskåp (de förvaras dock vid högst 25 grader). En öppnad burk iskaffe ska däremot förvaras i kylen och drickas upp inom en dag.
Du hittar vårt sortiment av ICE här
Ja, våra iskaffe innehåller koffein. Det är ca 46 – 51 mg koffein per burk beroende på smak & recept. För att jämföra brukar man säga att en liten kopp kaffe på 135 ml innehåller ca 80 mg koffein.
Klicka på respektive produkt för att se exakta koffeinhalten:
Våra ICE är mjölk- eller havrebaserade te/kaffedrycker. Vi har utvecklat en rad olika smakprofiler med alltifrån en sötsalt himmelsk smakupplevelse hos vår Salted caramel till mer kaffedominans i vår Espresso + milk till en söt och kryddig Chai latte.
Klicka på respektive produkt för att läsa mer och se innehåll:
Flera av Löfbergs ICE produkter är baserade på mjölk och innehåller därmed laktos. Espresso + milk innehåller förtjockningsmedel guarnkärnmjöl som personer med jordnötsallergi kan reagera på.
För aktuell information se alltid ingrediensförteckning på produkt:
Den avgörande skillnaden mellan Cold brew och iskaffe är beredningen och temperaturen på kaffet. Cold brew bryggs med kallt vatten under lång tid vilket ger en sötare och rundare kaffesmak, nästan helt utan beska. Iskaffe görs istället på varmbryggt kaffe som kyls ner. Detta leder till att de båda sorterna ger helt olika smakupplevseler.
Du hittar vårt sortiment av ICE här
Du hittar vår Cold brew här
Cold brew, även kallat för kallbryggt kaffe, bryggs med kallt vatten under 16 timmar, vilket ger en sötare och rundare kaffesmak, nästan helt utan beska.
Vill du testa att göra din egen Cold brew så hittar du receptet här!
Du hittar vår Cold brew här
Kaffedrickande kan ge en lätt och temporär förhöjning av blodtrycket, men människor som dricker kaffe regelbundet har inte högre blodtryck än de som inte dricker kaffe. Med största sannolikhet är det koffeinet i kaffet som ger denna temporära blodtrycksförhöjning.
Har man ett högt blodtryck och känner sig orolig för att dricka kaffe kan koffeinfritt kaffe utgöra ett bra alternativ.
Nej, kaffe är faktiskt inte vätskedrivande i sig men det kan göra att du blir kissnödig snabbare. Koffeinet i kaffet stimulerar nämligen njurarna att producera urin. Det betyder dock inte att du förlorar mer vätska.
Du kan läsa mer på Karolinska Institutet
Ja, måttlig konsumtion av kaffe kan faktiskt ses som nyttigt och kan till och med ha en positiv effekt på vår hälsa!
Förutom att kaffe är uppiggande och ökar vår koncentrationsförmåga och vår förmåga att minnas, har forskning visat att den som dricker 3 – 4 koppar kaffe om dagen t.ex. har en minskad risk för att drabbas av skrumplever, åldersdiabetes och Parkinson´s sjukdom.
Kaffe är inte beroendeframkallande på samma sätt som t.ex. nikotin. Men det innehåller naturligt det milt stimulerande ämnet koffein som gör oss piggare. En del människor som är vana vid att dricka kaffe och plötsligt slutar kan drabbas av tillfällig huvudvärk. Det tar dock endast några dagar för kroppen att ställa om sig och det är aldrig något problem att ändra sin kaffekonsumtion.
En vanlig uppfattning är att ljusare rostningar av kaffe är det mest skonsamma för magen, men det stämmer faktiskt inte. I kaffe finns flera organiska syror som vid mörkare rostningar bryts ned. Ett ljusrostat kaffe, såsom mellanrostat kaffe och kokkaffe, är därmed oftast surare medan ett mörkrostat bryggkaffe kan vara något skonsammare för magen.
Välj då gärna en mörkare rostning såsom vår Kharisma, Eko Mörkrost, Crescendo eller Inferno.
Det korta svaret är nej, måttligt kaffedrickande är inte farligt när man är gravid. Det finns dock en viss bevisad risk för gravida kvinnor som dricker stora mängder kaffe. Studier har visat att höga kaffeintag under graviditeten kan leda till förhöjd risk för missfall, försenad fostertillväxt och andra graviditetsrelaterade problem. Det rekommenderas därför att gravida kvinnor begränsar sitt kaffeintag till 200 mg koffein per dag, vilket motsvarar cirka 2 – 3 normalstora koppar kaffe.
Du kan läsa mer på Livsmedelsverket
Nej, det är inte farligt att dricka kaffe när du ammar. Den lilla mängd koffein som förs över till barnet via bröstmjölken är så liten att den inte skadar barnet.
Du kan läsa mer på Livsmedelsverket
Eftersom det inte är det rostade kaffet man konsumerar utan ett extrakt (d.v.s. bryggt eller kokt) är det näringsinnehållet i drycken som är intressant.
För 1 dl bryggkaffe ser siffrorna ut så här:
Energi (kcal) 0,0
Energi (kJ) 0,0
Kolhydrater (g) 0,30
Fett (g) 0,00
Protein (g) 0,00
1 dl drickfärdigt frystorkat kaffe (snabbkaffe) innehåller:
Energi (kcal) 2,0
Energi (kJ) 8,5
Kolhydrater (g) 0,40
Fett (g) 0,00
Protein (g) 0,10
Du kan läsa mer på Livsmedelsverket
Ja kaffe innehåller antioxidanter. En studie i Schweiz* har visat att kaffe har en stark antioxidativ effekt – till och med fyra gånger mer effektiv än grönt te.
Antioxidanter är en benämning på ämnen som motverkar de skadliga effekterna av så kallade fria radikaler. Fria radikaler bildas normalt i olika processer i kroppen, t.ex. vid sjukdom eller hårt arbete.
*J. Agric. Food Chem, 49, 3438-3442, 2001.
För att få riktigt gott kaffe i din kaffebryggare är doseringen avgörande För bästa resultat använd 1 kaffemått/matsked per 1,5 dl vatten (6-8 g per 1,5 dl). Idealisk bryggtemperatur är 92-96° C, då utvecklar kaffet sin fulla arom och styrka. Tänk även på att förvara kaffet torrt och svalt, gärna i kyl, i väl tillsluten originalförpackning för att på bästa sätt bevara kaffets aromer.
Öppnad förpackning bör förbrukas inom 10-14 dagar.
För att ditt bryggkaffe ska smaka riktigt gott är det viktigt att du vårdar din kaffebryggare. För bästa resultat bör du rengöra din bryggare och utrustning med jämna mellanrum. Därefter är det bara att följa dessa steg:
Du kan läsa mer om våra bästa bryggtips här
Tyvärr är det svårt att tillreda endast en kopp kaffe (iallafall om man vill få riktigt gott kaffe).
Bryggtiden blir för kort för att kaffets fina aromer ska få en chans att komma fram. För det krävs en kontakttid mellan kaffe och vatten på 5-6 minuter, vilket inte kan uppnås i en kaffebryggare för endast en kopp då vattenmängden är för liten.
Ett alternativ om man bara vill bereda en kopp är att använda sig av snabbkaffe eller presskaffe.
Du hittar vårt presskaffe här
Du hittar vårt sortiment av snabbkaffe här
Till en perkulator är en lite grövre malningsgrad mest lämplig att använda. Löfbergs presskaffe har en malning som är speciellt anpassat för just användning och beredning i perkulator samt pressobryggare. Det är ett lite grövre malet kaffe med fyllig arom som även passar för användning i traditionell kaffebryggare.
Du hittar vårt presskaffe här
Presskaffe har en grövre malningsgrad än vanligt bryggkaffe och är speciellt anpassat för beredning i perkulator och pressobryggare. Men presskaffe funkar dock alldeles utmärkt att använda även i traditionell kaffebryggare.
Du hittar vårt presskaffe här
Kokkaffe, som man kan höra på namnet, lämpar sig allra bäst för att “kokas” i en kaffepanna. För att lyckas tillreda riktigt gott kokkaffe är det bara att följa dessa steg:
Ps. Om kaffet får koka förstörs en del av de fina aromerna och kaffet får en beskare smak. Några droppar kallt vatten i pipen hjälper sumpen att sjunka.
Du hittar vårt kokkaffe här
Man gör en caffè latte genom att tillreda en dubbel espresso i ett högt glas och sedan fylla på med varm skummad mjölk. Man brukar utgå från principen 20% kaffe och 80% varm mjölk. En caffé latte servers i ett glas.
Du hittar vårt recept här
Det kalla kaffet blir alltmer populärt, men hur gör man egentligen ett gott iskaffe själv? Vi tycker det blir allra godast när man gör så här:
Vi jobbar med hållbar utveckling för att det ligger i våra grundläggande värderingar att ta ansvar för vår omvärld. Vi har sedan grundandet av företaget 1906 haft ett genuint engagemang för samhället runtomkring oss. Då var det lokala samhället i fokus. Idag kan vi arbeta både lokalt och globalt med att ta ansvar för människor och miljö från böna till kopp. För oss är det självklart att kaffe både ska smaka och göra gott.
Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här
Vi gör allt vi kan för att säkra upp att allt kaffe vi köper in och sedan säljer hanteras ”schysst” i alla led. Några exempel på detta är:
Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här
För oss har det alltid varit viktigt att ta ansvar för människor och miljö hela vägen från odling till slutkonsument. Men vägen från kaffeodlingarna till vårt rosteri i Karlstad är lång och det är därmed viktigt för oss att minimera vårt avtryck genom smarta transporter. Vi transporterar därav vårt kaffe med båt och tåg ända in i vårt rosteri och genom att packa smartare kan vi minska antalet transporter. För distribution ut till butik ställer vi höga miljökrav vid upphandling av frakter. Vi använder oss av verktyget QIII för att bistå, granska och bedöma transportköpare så att de i sin upphandling har kriterier som ger bättre arbetsmiljö, trafiksäkerhet och miljö vid tunga vägtransporter och persontransporter.
Vi sorterar allt vårt avfall! Den enda restprodukten vi har kallas för “flarn”, en hinna som lossnar från råkaffebönan när den rostas. Dessa tas sedan ut i form av pellets och går till förbränningen som biobränsle. Well pressas och går till materialåtervinningen liksom krymp- och sträckfilm av PE-plast. Även kontorspapper går till materialåtervinning. Brännbara sopor går till förbränning i Karlstads fina anläggning på Heden där energin tas tillvara och utnyttjas till fjärrvärme. För övrigt sorterar vi glas, metallskrot, lysrör, kompost, elektronikskrot med mera och sänder detta till återvinning.
Certifierat kaffe innebär att det finns en produktmärkning på förpackningen såsom ekologiskt, Fairtade, Rainforest Alliance och UTZ.
För att kunna få märka sin produkt med en sådan miljömärkning så måste kaffet ha odlats på gårdar enligt uppsatta kriterier som gäller för den aktuella certifieringen/märkningen. Detta kontrolleras sen i alla led från odlare till producent. De olika certifieringarna som vi använder har lite olika fokus men syftar alla till att påverka människor och miljö på ett positivt sätt.
Rainforest Alliance är en oberoende organisation och märkning som arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och för att skapa hållbara odlingsmetoder samt försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Detta gör de genom att förbättra odlarens jordbruksmetoder, bevara lokala ekosystem och förbättra både odlarens och arbetarnas ekonomi och sociala förhållanden.
Fairtrade är en oberoende produktmärkning med fokus på mänskliga rättigheter. Märkningen garanterar bonden ett minimipris och dessutom en extra premie till kooperativet. Det skapar bättre förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.
Fairtrade arbetar även för att:
En bonde som har odlat Fairtrade kaffe brukar får tillbaka ungefär hälften av vad du som konsument betalar i butik. Det kan dock var mer eller mindre beroende på råvarupris, valutakurser och en rad andra faktorer. Men en bra sak med Fairtrade är att odlaren alltid är garanterad ett minimipris som täcker produktionskostnaden, oavsett hur lågt världsmarknadspriset är. Dessutom betalas en premie som används för att utveckla lokalsamhället, till exempel till nya skolor och sjukvård.
Allt certifierat kaffe har ett id-nummer som följer med kaffet hela vägen från kaffeodlaren/kooperativet fram till kafferosteriet. Det gör att man alltid kan spåra var kaffet kommer ifrån och i efterhand även kontrollera att pengarna når fram till kaffebonden. Man kan också se vad den extra premien som kooperativet fått har använts till. Det kan till exempel vara nya vägar, vaccination, utbildning eller teknisk utrustning. Vi ser också själva när vi är ute och reser och träffar kaffebönderna vilken utveckling som skett på plats.
Vi tillsammans med andra familjeägda kaffeföretag startade år 2001 International Coffee Partners. Det är ett ickevinstdrivande bolag med syfte att finansiera och driva egna utvecklingsprojekt för att förbättra livsvillkoren för småskaliga kaffeodlare. Målet är att stärka konkurrenskraften hos kaffeodlarna genom att öka såväl produktiviteten som kvaliteten på kaffet och därmed förbättra levnadsstandarden på ett hållbart sätt. Den grundläggande metoden är hjälp till självhjälp och många insatser är kopplade till utbildning och praktisk träning.
Du kan läsa mer om våra samarbetspartners här
Det finns stora utmaningar i kaffevärlden, inte minst klimatförändringar, den ekonomiska obalansen i kaffets värdekedja och att bevara intresset för kaffeodling hos kommande generationer.
Klimatförändringarna leder till oförutsägbara väderförhållanden med allt från kraftigt regn, ihållande torka till mycket annat som påverkar både kvalité och skördar negativt. Detta gör det i sin tur svårare för kaffebönderna att tjäna pengar och påverkar kommande generationers intressen att fortsätta odla kaffe, vilket på sikt hotar tillgången på gott kaffe.
Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här
Nej egentligen inte. Det är inte att det är ekologiskt som avgör hur kaffet smakar utan vilka bönor man använt; vilken typ av kaffeböna, vilken kvalitet, när det skördades, hur har det rostats, hur det tillagas o.s.v.
Sen kan det såklart smaka godare för att man vet att det är odlat på ett bra sätt för miljön (och för människorna)!
Kasta inte förpackningen i soporna!
Våra ICE packas i CartoCan® – en kartonglösning gjord på förnybar råvara som återvinns som papper på närmaste återvinningsstation. Den lilla förslutningstejpen (locket) består av aluminium och sorteras som metall.
Kaffeförpackningen ska sorteras som följande:
Våra kaffeförpackningar för malet kaffe består av ett skyddande pappersomslag runt en tunn plastförpackning. Denna kombination innebär i sin tur att mängden plast minskar utan att smaker och aromer äventyras.
Hållbarheten i en obruten kaffeförpackning kan vara så lång tack vare att vi packar det utan syre, vilket hjälper att bevara kaffets aromer. Att förpackningsmaterialet har en hög barriär är också viktigt för att förhindra syre från att tränga in och aromerna från att tränga ut.
Vi garanterar att kaffet under hållbarhetstiden smakar och fungerar lika bra som nyrostat, så länge det förvaras i en tät förpackning. En bruten förpackning ska förvaras väl tillsluten, mörkt och svalt, gärna i kylen. På detta sätt kan kaffet smaka lika gott i ca. 14 dagar sedan förpackningen öppnats.
Det finns inte någon ingrediensförteckning på våra förpackningar för att under beteckningen ”kaffe” får endast produkt säljas som uteslutande innehåller rostade kaffebönor. Det finns alltså ingen annan ingrediens än kaffe i våra förpackningar. Om man däremot blandar kaffebönorna med andra ingredienser måste detta tydligt framgå i en innehållsförteckning.
Det land som dricker absolut mest kaffe är Finland. Med deras genomsnittliga konsumtion på ca. 12 kilo om året per person ligger dem klart högst upp på listan. Därefter ligger Norge tvåa på listan med ca. 9,9 kilo nära följt av Island (9 kilo), Danmark (8,7 kilo), Nederländerna (8,4 kilo) och sedan Sverige (8,2 kilo).
Ser man över hela världen toppar de nordiska länderna (plus Nederländerna) listan över vilka som dricker mest kaffe. Många tror dock att Sverige är det land som dricker mest kaffe men våra 8,2 kilo tar oss endast till en sjätteplats.
Du kan läsa mer på Beans in Cup
102 och 1×4 är beteckningar på olika filterstorlekar. Vilket kaffefilter man ska välja baseras på bryggtrattens vinkel och storlek.
Filter med beteckningarna 1×2, 1×4 och 1×6 har samma vinkel men olika höjd – ca. 100, 125 respektive 150 mm. Filter med beteckningarna 101 och 102 har en mindre vinkel och höjder på ca. 95 respektive 115 mm.
För att få ett bra bryggresultat är det viktigt att filtrets vinkel överensstämmer med bryggtrattens. Filtret ska vila mot bryggtrattens sidor för att möjliggöra att vattnet kan rinna genom kaffebädden och utmed sidorna i hela bryggtratten. Även höjden på filtret är avgörande för hur många koppar man önskar brygga.
Oljan som man ser på kaffeytan kommer från, och är en naturlig del av, kaffebönorna och det är när man rostar kaffebönan som oljan tränger sig ut.
Kaffebönan är kärnan i kaffeträdets bär och liksom alla frön är kaffebönan rik på energi (fetthalten för kaffeolja är ca. 17%). Vid beredning av kaffe stannar dock det mesta av oljan kvar i sumpen. Den lilla mängd olja man kan se som en hinna på ytan i koppen bidrar knappast med någon energi till kosten. Däremot kan utrustningen man använder bli fet och bör rengöras med varmt vatten och diskmedel för att inte ge dålig smak åt det nybryggda kaffet.
I kaffebönan finns det fett och när man rostar bönorna tränger sig detta ut i form av olja. Kaffeoljan är alltså en naturlig del av kaffebönan och de eteriska oljorna bär mycket av smakämnena i kaffet. Oljehalten varierar för olika bönor och en hög oljehalt tyder på att kaffet är av hög kvalitet.
Tyvärr är det inte mycket vi kan göra för att förhindra oljan från att tränga ut ur kaffebönan vid rostning. Ju mörkare rostning desto mer olja tränger också ut ur bönan. Tyvärr ställer kaffebönorna ibland till problem vid malning och det är därför viktigt att rengöra sin kvarn med jämna mellanrum.
Koffein finns i de flesta tesorter, men hur mycket koffein det är i te varierar beroende på mängden te och vilken typ av te det är. I regel innehåller en kopp te mellan 15 och 22 mg koffein per dl, medan kaffe innehåller ungefär 45 mg koffein per dl.
Mest koffein finns det i svart te, sedan kommer grönt te och absolut minst koffein finns i vitt te.
Du kan läsa mer på Livsmedelsverket
Löfbergs grundades år 1906 och vår kaffepassion har funnits med sedan dess. Det hela började när bröderna Anders, John och Josef Löfberg sålde Löfbergs kaffe över disk i närområdet. I över hundra år har vår alltså passion för kaffe som både smakar och gör gott väglett oss och idag serveras Löfbergs över hela världen.
Du kan läsa mer om vår historia här
Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag som grundades 1906 av bröderna Anders, John och Josef Löfberg. Idag, över hundra år senare, ägs företaget fortfarande av familjen Löfberg, nu i tredje och fjärde generationen.
Du kan läsa mer om oss här
Vår instant Bold Espresso har tyvärr utgått ur vårt sortiment. Vi kan rekomendera dig som gillar vår instant att prova Fair Fresh eller Decaf!